Talous. Miten tehdä ylimääräiset 5099€ 2019. Viimeinen osa.

Talous. Miten tehdä ylimääräiset 5099€ 2019. Viimeinen osa.

Tein aikaisemmin tänä vuonna laskeman paljonko mun tämän hetkiset tavoitteet/unelmat tulis maksamaan. Summa oli tammikuussa tehdyissä ynnäilyissä 72714, 90€.

Sitten mietin, että jaan tuon summan pienempiin osiin ja kokeilen saavuttaa tämän vuoden aikana ylimääräistä kyhnyä 5099€. Sillä sais hankittua kamerasetin/laadukkaamman tietsikan, jota voisi käyttää sivutoimiseen valokuvaamiseen ja sitä kautta generoida hiukan lisää rahaa. Plus toi oli hyvä tekosyy saada uudempi setti vanhan Nikon D3200 tilalle!

Noh, ylimääräinen 5099€ ei vuoteen kuulosta kauhean pahalta summalta. Kuukaudelle jaettuna se ois pyöreesti 425€. Ja mulla oli myös suunnitelma tuon summan saavuttamiselle:

  1. Säästäminen tuloista (600€/vuosi)
  2. Valokuvia myyntiin, eri stockphoto sivustot (200e/vuosi)
  3. Kuvauskeikkoja (100€/vuosi)
  4. Myymällä vanhaa tavaraa pois (200€/vuosi)
  5. Tekemällä lisäduunia (1000€/vuosi)
  6. Kasvattamalla yrityksen arvoa ja myyntiä (0€)
  7. Tekemällä youtube/insta/blogi akselilla tuloa (0€)

Yhteensä siis 2100€ vuodelle 2019. Ja jollain taikakeinolla se loppusumma!

Tuossa vaiheessa olin vielä tiukasti mukana 10% omistuksella firmassa jossa sen hetkinen työnteko ei kuitenkaan generoinut massia tilille oikein millään ilveellä. Omaa henkilökohtaisen talouden puskuria mulla ei silloin hirveästi ollut, joten piti miettiä uutta taktiikkaa tai muuten oisin ollut melko nopsaan pississä. Siinä samalla meni suunnitelmat kerryttää 5099€ tälle vuotta uusiksi.

Taloudellinen tilanne sillä hetkellä oli lähinnä velkaa. Jos siis katsotaan velka/varallisuus tilannetta. Visaa -2800€, opintolainaa -10.000€ ja -4000€ muuta. Yhteensä -16800€. Ja tili näytti plussan puolta tuossa kohtaa +450€. Auts. Ja kuukausittaiset pakolliset menot olivat/ovat n. -1200€

Mä mietin et nyt täytyy saada ihan eka hommat siihen tolalle, että pystyn suoriutumaan vähintään tuosta 1200€/kk summasta. Se on prioriteetti numero yksi. Vieraalle töihin ja kulut kuriin!

Pääsinkin sitten ihan ok hommiin ja sain kesän aikana taloutta vähän paremmin tasapainoon. Duunit loppu tuohon syyskuuhun ja sieltä sai jyvitettyä rahaa menoihin marraskuulle asti. Säästöön ei ikävä kyllä jäänyt oikeastaan mitään (muutaman satasen sijoitusta lukuun ottamatta) ja nyt ollaan taas samassa pisteessä missä olin vuoden alussa.

Tilanne siis vaatii uudelleen järjestelyä ja pohtimista/tavoitteiden asettamista uusiksi. Tahtotilana on saavuttaa huoleton taloudellinen tilanne.

Milloin ja miten? En ole vielä sitä itsellenikään täysin kirkastanut. Pitää varmaan kysyä vaimolta.. ja googlelta. Warren Buffetin numero ei nimittäin vastaa.

Ciao!! Ja hyvää taloutta!!Leave a Reply

Your email address will not be published.