Top 5 Youtube kanavaa valokuvaajalle

Top 5 Youtube kanavaa valokuvaajalle

Youtube, ah, tuo paikka missä ajantaju katoaa! Mutta sitä voi myös käyttää hyödyksi, oppimisen ja inspiraation lähteenä (tai niin ainakin mä sen itselleni perustelen). Totta puhuen, suurin osa ajasta siellä taitaa kyllä mennä eri valokuvaus/editointi ja muita learning videoita tiiraillessa.


1. Peter Mckinnon. Tais olla ihan ekoja valokuvaukseen liittyviä pätkiä mitä Youtubesta silmille hyppi. Alkuun aattelin, että mikähän hyypiö tämäkin oikein on, mutta vähän kerrassaan lämpenin kaverin tyylille ja tavalle selittää asioita valokuvauksesta ja melkeinpä kaikesta siihen liittyvästä.

Peteriltä löytyy hyvää materiaalia niin aloittelijoille kuin jo automaattisäätöjen ulkopuolella eläville kuvaajilla. Tutoriaalien lisäksi kanavalta löytyy paljon muutakin, videokuvausta, kalustoarvioita päiväkirjamaista vlogia yms yms. Lämmin suositus!


2. The Art of Photography ja Ted Forbes. Tämän ukon kanavan löysin muistaakseni facessa olevasta “valokuvaajien kaatopaikka” ryhmästä. Ja tämä iski neitseellisen kuvaajaan sieluun heti! Tedin kanavan parhaimmistoa on valokuvaamisen filosofinen puoli sekä hänen Art series missä esitellään eri valokuvaajia ja heidän töitään. Jossain kohtaa kanava kallistui enemmän varustehömpän puolelle, mutta kampesi sieltä sitten takaisin. Hyvä!


Mango Street. Esittelee oman kanavansa sloganilla “Photography tutorials that don’t waste your time”. Ja se pitää hyvin paikkaansa. Lyhyen napakoita ja selkeitä tutoriaaleja niin valokuvaamiseen kuin jälkikäsittelyyn. Näitä katsoo äkkiä useamman ja kohta huomaakin pari tuntia hujahtaneen.


COOPH MIelenkiintoisia vinkkejä ja tipsejä kuvaamiseen, laidasta laitaan! Tunnustan, löysin kanavan samalla kun kirjoitin tätä ja varmaan se 40-50min uppos videoiden selailuun. Mua on alkanut kiinnostaa katukuvaus ja tästä alla olevasta videoista sainkin pari ideaa huomiselle kaupunkipäivälle!


Kanbokeh. Hassuja Thaimaalaisia hauskoilla ideoilla! Tämä löyty myös tätä blogia kirjoittaessa ja hyvä niin!


Oisko muita ehdotuksia? Foorumeilta aina jotain saa poimittua, mutta ois aika jees jos tännekin niitä sais lisää! Kiitän ja kumarran!Leave a Reply

Your email address will not be published.