Potretteja ja suunnitelmia

Potretteja ja suunnitelmia

Hitto, on taas ollu pari päivää into niin piukalla, ettei oo kunnolla ees ehtiny vitkastella! Mä oon muhitellut tässä ajatusta, että tekisin jotain mikä mua just nyt kiinnostaa eikä se jäis vaan ajatuksen tasolle. Potrettikuvaus! Ihmisten naamoja ja ihmisiä muutenkin! En ole kunnolla päässyt potretteja kuvaamaan ellei vaimon pakottamista lasketa mukaan. Eikä mulla ole studiota tai salamilaitteitta softboxeineen. Joten mikä neuvoksi?

No ihan aluksi mun mieli koitti heti kampata idean:

  • Ei sulla ole ees kameraa! (No onpas perhana, ostin just uuden! Siitä! In your face!)
  • Et sä mitään tolla sun 35mm linssillä saa aikaan. (Tilasin just 50mm, haista ite!)
  • Missä sä muka kuvaisit, eihän sulla ole studiota tai mitään muutakaan paikkaa. (Ulkona, kahviloissa ja ehkä jopa toisten kotona, taidat olla vähän vajaa vai?)
  • Sä et ole leikannu sun hiuksia. (Miten se tähän liittyy, ja vaikka ei liittyis, niin vaimo lupas leikellä. Hiton hippi!)
  • Ketä sä muka kuvaisit ja ethän sä ees oikein osaa kuvata.

Tuohon viimeiseen kysymykseen meinasin oikeasti kompastua. Ketä mä kuvaisin? Ja miten mä oppisin? Noh, tekemällä!! Olin laittamassa vaimosta otettuja kuvia naamakirjaan ja näpyttelin siihen alle jotain liirumlaarumia ja yhtäkkiä huomasin kirjoittaneeni seuraavaa:

” Hei! Mulla on taas yhen sortin into pinkeenä, hirveeesti syyhyttää kuvata kasvoja ja immeisiä! Vaimo on joutunut nyt olemaan uhri olosuhteiden pakosta ja niinpä kyselisinkin oisko kellään halua otattaa itsestään potretteja? Esim someen, hakemuksiin tai mummolle joululahjaksi? Mittään studioo tai omia valoja ei oo, joten pitäs treffata valosan aikaan vaikka torilla/kahvilassa ja suorittaa toiminnot siellä (Kuopiossa). Ei oo pakko ja mua jännittää kans ihan perhanasti, onhan se sentään valokuva ja toisen immeisen kohtaaminen.. Laita mulle viestiä jos aloit intoilemaan ja katellaan sitte et mitä tapahtuu, millon tapahtuu ja missä tapahtuu!! “

Tää meni pelkästään omalle facebookin feedille, mutta siitä sain jatkoajatuksen. Miksi en laittaisi tätä myös paikalliseen puskaradioon? Noh, vielä en sitä ole uskaltanut tehdä. Ajatella jos joku kiinnostuis, ihan tuntematon ihminen? Ja sitten pitäs oikeasti mennä tekemään ja toteuttamaan. Saakeli. Ihan hirveetä ja oikeasti tällä hetkellä ihan paras paikka opetella!! On se ilmotus sinne laitettava… hemmetti.


Suunnitelmia

Mun suunnitelmissa on saada valokuvauksesta vähintään kalustoa ylläpitävää rahallista vastiketta. Ja vähän isompana suunnitelmana on saada valokuvauksesta joko osittain tai täysin itsenäisesti mulle pääsääntöinen tulonlähde. Se ois aika makeeta!

Ja nyt toi potrettihomma lähtee liikkeelle siitä, että kerään itselle portfolion, kontaktoidun, tuon itseäni esille ja sitä kautta löydän ekat maksavat asiakkaat. Jossain kohtaa kun mulla on studiot Kaliforniassa, Berliinissä, Reykjavikissa, Bangkokissa, Kuopiossa, Pielavedellä, Tokiossa, Jurmossa ja salaisessa undergroungzombieapocalypsebunkkerissa, niin sitten voisin laajentaa repertuaaria koulukuvauksiin. Ehkä sitten joku päivä myös sukujuhlat vois kuvata pienessä hiprakassa (for free!).


Mut mua jännittää, ihan pirusti! Enkä oikein ymmärrä miksi? Mä oon koko ikäni ollu asiakaspalvelussa (opas, tarjoilija, baarimikko, kansimies, myyjä, kirjastontäti jne jne), niin eihän tämän pitäs olla mithään! Mutta on se!!

Hitto. Hyvä tästä tulee.


Ja jos satuit tänne asti lukemaan, omaat kokemusta potrettikuvauksista, niin aika mielelläni kuulisin hyviä neuvoja ihan kaikesta aiheeseen liittyvästä. Tekniikasta, mallin kanssa toimimisesta, valojen käytöstä yms.. Nakkaa viestillä tai laita kommenttia tonne alas. Mut saa myös kiinni instan kautta markorossigraphy


Ja tällä hetkellä mua inspiroi vähäpukeiset naiset! Tai siis, öh, lähinnä se miten Clearlight Pictures käyttää valoa, miljöötä ja mallien asentoja hyvin aistillisesti. Jotenkin voisin kuvitella, ettei tuollaisten kuvien kuvaaminen onnistuis ihan noin vaan, vai onko se synnyinlahja? Mutta silmäkarkkia kaikin puolin! Ehkä sitä joskus itsekin ymmärtää tuon valon, miljöön ja mallien kanssa toimimisen päälle jotain..


  • Shutterstock: 9,11$
  • MostPhotos: 1,51€Leave a Reply

Your email address will not be published.